середа, 29 квітня 2020 р.

ПЕР- П.3.3. Виконання фарбування сивого волосся. Технологія виконання мордонсажу та попередньої пігментації .

Технологія виконання мордонсажу та попередньої пігментації .


Фарбування сивого волосся професійними і натуральними фарбами

Сивина - знак мудрості і зрілості. Однак у той же час вона є ознакою початку неминучого процесу - старіння. Поява навіть пари-трійки сивих волосинок змушує дам все частіше замислюватися про те, як позбавитися від сивого волосся з найбільш натуральним ефектом?
У ході експериментів жінки здатні викручуватись самими різними способами лише для того, щоб зберегти свою красу.



Чому сивіє волосся?

У склад волосся входить спеціальна речовина - меланін. Вона є забарвлюючим елементом і виробляється в фолікулах. Природно, чим більше меланіну містять локони, тим більш насиченим і темнішим їх колір.
Через зниження активності клітин, що виробляють меланін, колірний пігмент перестає вироблятися, і ми можемо помітити посивіле пасмо.
Оскільки меланін в сивому волоссі відсутній, це відображається на зовнішньому вигляді і структурі - воно стає більш жорстким.
Це змушує використовувати спеціальну фарбу для сивого волосся, так як прості засоби фарбування можуть не впоратися із завданням повноцінного маскування.


Як позбутися сивини?

Спочатку потрібно визначити, з яких причин у Вас сивіють локони. Адже сивина може бути не тільки природного походження. Якщо вона з'являється через постійні впливи стресів та інших негативних факторів, то, як мінімум, слід звернутися до лікаря. Після обстеження він може дати рекомендації щодо способу життя і терапевтичних препаратів.
Але якщо втрата кольору має природний характер, замаскувати його можна кількома способами фарбування:
  • По-перше, це фарбування професійними фарбами в салонах і в домашніх умовах. При виборі якісної та стійкої фарби можна досягти приголомшливого ефекту.
  • Або ж можна використовувати натуральні фарби, такі як чай, хна, басма, кава та інші.
Розглянемо ж докладніше способи фарбування сивого волосся.

Фарбування сивини професійною фарбою


Найбільш важливою частиною процедури є вибір правильної фарби. Оскільки сивий волос за структурою відрізняється від звичайного, йому необхідний трохи інший склад.
Щоб фарба повністю покрила знебарвлені ділянки, спочатку їх потрібно «розпушити».
Простіше кажучи, трохи розкрити лусочки для більш інтенсивного вбирання кольору.
З цим можуть впоратися тільки фарби, до складу яких входить аміак, а також високий відсоток окислювача (порядку 6-9 %).
Тому для того щоб шкода, заподіяна локонам, була мінімальною, в салонах і перукарнях фахівці проводять додаткові процедури. У таких випадках про сивину Вам не доведеться згадувати довгий час.
У домашніх умовах подібну процедуру виконати можна, але немає гарантій, що ефект буде повноцінним. Якщо Ви вирішили пофарбуватися самостійно, при виборі фарби зверніть увагу на те, що:
  1. Різні тоніки і фарби без аміаку (щадні) не можуть повністю приховати сивину. Крім того, фарба без аміаку не має здатності проникати всередину локона і тому вона швидко змивається;
  2. Чим товще за структурою Ваше волосся, тим вище повинна бути концентрація оксиду у фарбі;
  3. Якщо Ви проводите процедуру фарбою без аміаку (як твердить виробник) майте на увазі, що будь-яка фарба, яка на 100 % зафарбовує сивину, містить в собі великий відсоток аміаку або його замінника.
На сьогоднішній день одним з лідерів на ринку за якістю є фарба для волосся Естель для сивого волосся. У ній об'єднана унікальна рецептура і простота у використанні. Завдяки м'якій консистенції вона легко змішується і тому зручна як для майстра, так і для клієнта.
Звичайно ж, одностайного рішення з приводу кращої фарби для сивого волосся немає, тому багато хто до цих пір сперечаються про властивості різних засобів. Враховуючи, що для різної структури, фарба з різним співвідношенням окислювача буде виробляти свій ефект, можна припустити, що це суто індивідуальний вибір.
Одним з головних правил, якого потрібно дотримувати при фарбуванні сивого волосся - це вибір переважно свого натурального відтінку, але на 1-2 тони світліше. Крім того, перед фарбуванням краще провести тест на одному  пасму щоб уникнути небажаного кольору і повторного фарбування.
Для тих, у кого сивина становить порядку 35 % всіх локонів, рекомендується мелірування. Воно є більш щадним стосовно локонам і освіжає зовнішній вигляд. У жінок старшого віку з 80-90% сивиною іноді помічається випадання волосся.
У такому випадку темна фарба не підходить, так як місцями може переглядатися світла шкіра, яка візуально зробить кількість волосся ще меншою.


Як пофарбувати сиве волосся 

Фарбування завжди необхідно починати з потиличної частини, тому що на маківці температура шкіри завжди трохи тепліше, тому реакція може протікати набагато швидше. Фарбу потрібно наносити безпосередньо на прикореневу зону, розбиваючи все волосся на секції 

 Особлива увага має приділятися краєвій лінії волосся біля обличчя. Лише після цього волосся повинно бути пофарбовано по всій довжині, бажано помасажувати їх самі і коріння, для того, щоб добитися кращого проникнення барвника в структуру.Фарби повинно бути досить, після нанесення волосся буквально повинно «купатися» у фарбі, тоді можна добитися дійсно хорошого якісного результату. Ще одна маленька хитрість – за 5 хвилин до змивання намочіть волосся і потримайте фарбу ще трохи. Таким чином, при реакції окислювача у фарбі з водою можна отримати більш рівномірний і стійкий колір. Але перетримувати не потрібно, достатньо 3 хвилин, інакше можна сильно зіпсувати волосся, аж до їх рясного випадання. Після змивання барвника, нанесіть на волосся бальзам, який йде в комплекті. Для повсякденного догляду краще застосовувати спеціальний шампунь для фарбованого волосся, який набагато обережніше ставиться до пігменту, тоді красивий колір волосся буде радувати вас набагато довше.


 

 Фарбування натуральними барвниками

Фарбування волосся з сивиною може здійснюватися і натуральними народними барвниками, які нам дарує природа. Багато фахівців стверджують, що такі процедури не принесуть результату, але народні кошти вже на протязі століть підтверджували свою ефективність. Можливо ефект від них буде не таким швидким і явним, але зате такі фарби набагато дбайливіше ставляться до волосся і не завдадуть шкоди.Перевагами таких безпечних і сприятливих фарб для сивого волосся є зміцнення волосся, відновлення здоров’я шкіри голови і позбавлення від лупи. Але часом повністю позбутися від сивини з їх допомогою не виходить, вони додадуть дуже гарний відтінок вашим локонам. Єдиний істотний недолік природних барвників полягає в тому, що після них нанесення звичайних хімічних сполук неможливо, реакція дасть абсолютно непередбачувані забарвлення на вашій шевелюрі. Такого ж результату можна очікувати, якщо ви нанесете натуральні фарби на волосся, які були піддані хімічній завивці.



Хна

Представлена трав'яна фарба вже багато років має статус якісного засоби для позбавлення від сивини. Фарбування хною полягає в наступних маніпуляціях:- У керамічній посудині змішайте олію евкаліпта і три столові ложки хни. - Потім в суміш потрібно додати 3-4 чайних ложки чаю або завареної чорної кави.12 годин до використання фарба повинна настоятися. Потім її необхідно нанести і змити через годину-дві.

Басма – барвник на основі трав’яного збору, який надає практично чорний колір. Найчастіше її змішують з хною для позбавлення від синього відтінку і отримання коричневих тонів. Можна змішати мелене кави (5 столових ложок), хну (2 столові ложки) і басму (1 столова ложка), додати в порошкову суміш по одній ложці меду та оливкової олії. Суміш потрібно підігріти до гарячого стану і нанести на волосся, укутати плівкою і тримати 5 годин, для ополіскування у воду додати лимонний сік
Мордансаж (мордонсаж) в перекладі з французької мови означає "травлення" або в простолюдді "протруювання". Даний термін стосовно перукарського мистецтва використовують виключно в Європі, завдяки французьким перукарям-колористам.Виходячи з самих застосовуваних технік можна сказати, що техніка «мордансаж» є однією з технік «попереднього розпушення» волосся, які готують волосся що важко піддається покрасці до застосування барвника. Її мета збільшити сприйнятливість фарби волоссям, в тому числі і сивим, збільшивши їх пористість.
Суть техніки фарбування "мордансаж" - це розпушення волосся за допомогою перекису водню перед покраскою для "протруєння" використовується 3% або 6% окислювач. Вважається, що 3% окислювач застосовується на легкій сивині, а 6% на більш жорсткій. Однак найчастіше застосовують саме 6% окислювач; чистий окислювач наноситися на волосся на 10 хвилин. Після закінчення часу витримки препарат не змивають, залишки вологи видаляють за допомогою одноразового рушника або просушуючи волосся феном; проводитися звичайна процедура фарбування в бажаний колір.

Особливості техніки


На відміну від традиційного, фарбування по техніці мордонсаж відбувається в два етапи:
підготовка волосся і безпосередньо нанесення фарби. Якщо для звичайного фарбування необхідно просто розподілити фарбу, то при застосуванні цієї техніки волосся необхідно попередньо обробити окислювачем. Даний метод можна використовувати як на всьому волоссі, так і на окремих ділянках: наприклад, на сивині,яка найбільш важко піддається впливу фарбувального пігменту. Зверніть увагу, зазвичай перед процедурою голову не миють, але при сильному забрудненні допускається миття щадним шампунем.

Якщо техніка застосовується на натуральному волоссі, коли не потрібно зафарбувати сивину, то робиться невеликий відступ від коренів, приблизно в 1-2 см, далі окислювач розподіляється по довжині і кінчиках. При наявності сивини або якщо волосся занадто темне і товсте - наноситься рівномірно на всю довжину, включаючи коріння.

Фарбування не застосовується на волоссі:
  • довжина яких менше 4 см;
  • тонких, ослаблених;
  • чутливих, вигорілих на сонці.

Мордонсаж: за і проти



Як і у будь-якого фарбування, у техніки мордонсаж є свої плюси і мінуси.
До безперечних достоїнств можна віднести: простота застосування;
  • ·      доступна ціна;
  • ·      отримання рівномірного, насиченого кольору; щадне фарбування;
  • ·      ефективне зафарбовування сивини;
  • ·      стійкість.

До речі, застосування технології створює враження природно вигорілих не сонце пасом - такий ефект дуже популярний у жінок. Недоліками техніки є:
  • ·      більша ніж при звичайному фарбуванні витрата окислювача;

  • ·     часові витрати.


Метод практично не має недоліків, а головними плюсами є щадне, але ефективне фарбування і стійкість.

  • Техніка фарбування

    Для застосування даної техніки використовується окислювач в чистому вигляді. Залежно від легкості сивини застосовують 3% або 6% розчин. Рідко коли волосся дуже щільні і важкі, майстри використовують 9% окислювач. Як відбувається процес фарбування:
     Оксигент наноситься на сухе волосся на 10-20 хвилин: час залежить від щільності сивини або жорсткості волосся. Перед фарбуванням голову мити не рекомендується. Техніка нанесення: починати потрібно з потиличної частини голови, використовуючи пензлик.
    Видалити зайву вологу: промокнути голову паперовим рушником, потім просушити феном. Сушка феном сприяє рівномірному розподілу і дії окислювача.
    Препарат не змивають, відразу приступаючи до фарбування вибраним кольором. Фарбу наносять на 30-40 хвилин, змивають, голову сушать феном. Важливо пам'ятати! Головний секрет використання методу - швидкість нанесення окислювача.
    При використанні 3% розчину окислювача для мордонсажа можна потім фарбувати голову таким же відсотком оксигену. Результат буде ефективним навіть на жорсткому волоссі. У сумі виходить 6% розчин. На перший погляд здається, що це зайва трата часу, адже можна відразу виконати процедуру 6% окислювачем.
    Справа в тому, що сильніший розчин дуже агресивний для волосся і шкіри голови, колір після такої фарбування швидко змивається. Волосся, двічі зазнали впливу 3% окислювача, будуть в кращому стані, ніж один раз пофарбовані 6% розчином. Тому застосування методу мордонсаж краще одноразового використання сильного оксігента.
  

Скільки тримається ефект

Фарбування за технологією мордонсаж більш стійке. Під час обробки окислювачем структура волосся стає пористою, за рахунок цього фарба легко проникає всередину і тримається довше. Колір залишається яскравим тривалий час.


Техніка мордонсаж ідеально підійде тим, хто шукає надійний спосіб зафарбувати сивину або власницям темного, жорсткого волосся з низькою пористістю. Це нескладний спосіб фарбування, що дозволяє волоссю ідеально вбирати пігмент фарби і зробити колір більш насиченим і глибоким

Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...