пʼятниця, 20 березня 2020 р.

Жіноча стрижка "Гарсон"

Жіноча стрижка "Гарсон"




«Гарсон» в перекладі з французької мови означає не що інше, як «хлопчик». Проте, ця стрижка має чоловіче походження , ідеально підходить абсолютній більшості жіночого населення. Вперше з'явившись близько 100 років тому, вона досі вважається справжнім втіленням французького шарму і елегантності. У даної стрижки маса переваг:
  • Поза часом і простором. Сучасний «Гарсон», також як і 100 років тому - завзята, кокетлива, стильна стрижка, яка виглядає легко і сміливо, жіночно і зухвало одночасно. Ця стрижка дозволяє домогтися, так званого ефекту «хлоп'ячої жіночності», який, освіжаючи образ, робить його неймовірно привабливим. Такому ефекту багато в чому сприяють грайливі пасма, відсутність чіткої градуйованої структури.
  • Легке укладання. Для того щоб укласти «Гарсон» жінці потрібно обзавестися лише невеликою кількістю вільного часу і найнеобхіднішим мінімумом укладань.
  • Можливість експериментувати. Дана стрижка дозволяє проводити швидкі і, часом, відверто контрастні зміни способу укладки: від гладкої гламурності до сміливої ​​скуйовдженості.
  • Стрижці кожен вік підвладний ... У даній стрижки є ще один важливий момент - вона чудово «уживається» з різними віковими категоріями. Короткі завзяті хлоп'ячі стрижки можуть дозволити собі і жінки у віці, і молоді дівчата.


Фото стрижки "Гарсон"


Кому підійде стрижка "Гарсон"


  • Гарсон - чудовий вибір для худорлявих і вузьких облич, так як вона здатна в вигідному світлі представити їх природний «малюнок».
  • Найкраще хлоп'ячі стрижки будуть виглядати на тендітних мініатюрних дівчатах. Власницям пишної фігури варто підшукати інші варіанти.
  • Жінкам з квадратним типом обличчя також варто утриматися від такої стрижки. Якщо ж дуже хочеться спробувати, то ситуацію може врятувати правильно підібраний чубчик.
  • Обережно до «Гарсону» повинні ставитися і круглолиці жінки. В цьому випадку можна підшукати варіанти стрижки «Гарсон», що передбачають більш об'ємні форми в зоні верхівки, а також наявність косого подовженого чубчика.
  • Жінкам з овальним обличчям в питанні вибору стрижки пощастило найбільше. Важко знайти таку модель, яка б їм не личила. Кокетливий «Гарсон» винятком не став - він ідеально підходить для такого типу обличчя.
  • Дуже кучеряве волосся також може стати протипоказанням до виконання стрижки. З злегка хвилястим волоссям «Гарсон» виглядає набагато гармонійніше.
  • Дана стрижка добре виглядає з високими вилицями, ну а красива лінія шиї повинна бути обов'язково підкреслена грайливими лініями «Гарсон». Не варто забувати, що короткі стрижки повністю оголюють обличчя, тому якщо у вас правильні риси і красиві жіночні лінії, то краще за все виділити їх допоможе саме «Гарсон».
  • Якщо говорити про стиль життя і характер прихильниць цієї стрижки, то її найчастіше вибирають активні дами, які вміють вміло маневрувати між жіночністю і хлоп'ячим бешкетним норовом.

Послідовність виконання стрижки

1. Волосся миються і трохи підсушують. При цьому до кінця його висушувати не варто. Воно повинне залишитися вологим. 

2. Наступним кроком здійснюється розподіл всієї маси волосся на певні зони: потиличну, скроневу і тім'яну. Все волосся заколюють, а стрижка починається з потиличної зони.

3. Потилична зона ділиться вертикальним проділом навпіл, вибирається невелике пасмо (його називають контрольним, так як до нього рівняються всі інші прядки). Вона стрижеться до потрібної довжини, після чого робиться окантовка.


4. Вся маса волосся потиличної зони стрижеться орієнтуючись на контрольне пасмо, але при цьому кут відтяжки пасм збільшується, для того, щоб створити більш об'ємну потилицю. В середині потиличної зони кут відтяжки повинен складати приблизно 90 градусів. Після перетину середини, кут слід знову зменшити і в верхній частині потиличної зони він повинен бути приблизно 35-45 градусів.

5. Далі можна переходити до скроневої зони. Волосся скроневої зони розчісується вниз, вибирається перше пасмо і зістригається з відтяжкою 90 градусів до потрібної довжини. Наступні пасма скроневої зони стрижуться по методу градуювання і орієнтуючись на контрольне пасмо.


6.
Після обробки другої скроневої зони можна переходити до тім'яної. Волосся там ділиться на невеликі пасма і стрижеться відповідно до останньої зістриженої прядки скроневої зони. 


7. Останнім обробляється чубчик, і майстер переходить до філіровки чубчика й волосся на потиличній і в скроневих зонах.

Пропоную переглянути відео:


Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...