середа, 4 листопада 2020 р.

ГРУПА 20 28.10.20р. Виконання жіночої стрижки "Французька"

  Виконання жіночої стрижки "Французька"


Стрижка виконується на вимитому вологому волоссі. Волосяний покрив ділять проділами на скроневу, тім'яну й потиличну зони.
Потиличну зону ділять на 9 квадратів: вертикальними проділами — на центральну і дві бокові, кожну з них — горизонтальними проділами на три частини.
Стрижку починають із середнього квадрата нижньо потиличної зони. Уздовж квадрата відділяють перше контрольне пасмо на відстані 1-1,5 см від крайової лінії росту волосся на шиї, прямими ножицями виконують тупий зріз.
Довжина контрольного пасма визначається за бажанням, у середньому вона становить 5-7 см.
Наступні пасма у квадраті відділяють горизонтальними проділами через 0,5 см, відтягують униз і виконують зовнішнє філірування висотою в 1 см філірувальним ножем.
 
Аналогічно стрижуть волосся усіх квадратів потиличної зони.
Висота філірування волосся в квадратах середньо потиличної зони на 1 см перевищує висоту філірування у квадратах нижньо потиличної зони; висота філірування в квадратах верхньо потиличної зони на 1 см більша за попередню. Загальна висота філірування волосся на потилиці становить 3 см.
На волоссі скронь виконують Т-подібний проділ.
Спочатку стрижуть волосся на правій скроні.
 
    Волосся верхньої частини скроні відчісують униз до обличчя, філірують, орієнтуючись на довжину волосся потиличних квадратів. Далі філірують два нижні скроневі квадрати: правий, потім лівий.
У такій же послідовності стрижуть волосся на лівій скроні.
Волосся лобно-тім'яної зони стрижуть за способом «пасмо на пасмо», рухаючись від маківки до чола. Виконують зовнішнє філірування.
Пасма чілки стрижуть внутрішнім філіруванням.
Якість стрижки перевіряють способом «на пальцях», прямими ножицями ліквідують окремі нерівності.
Виконують окантування потилиці, скронь, чілки.
Можлива лінія окантування: довжина чілки — до брів або перенісся, скроні у формі трикутника довжиною до краю нижньої щелепи, на потилиці — овальна або різнорівнева лінія.
Стрижку перевіряють перечісуванням волосся. 


    



Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...