пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

30 група 05.11.21.Підготовка нігтьової пластини до покриття гель-лаком

 30 група 05.11.21.

Підготовка нігтьової пластини до покриття гель-лаком


Підготовка нігтів до покриття гель-лаком не така складна, як може здатися на перший погляд. Однак при її виконанні необхідно якісно виконувати кожен етап, адже в іншому випадку покриття не буде красивим і довговічним. Розглянемо покроково основні етапи роботи з нігтьової пластиною, переходячи від одного до іншого.

Обробка рук

Для початку потрібно обробити нігтики антисептиком. При цьому важливо не заливати самі пластини , адже будь-який антисептик володіє зволожуючим ефектом. Якщо вологи буде на нігтях багато, це може послабити зчеплення нігтьової пластини з усіма нанесеними шарами лакових продуктів. Після обробки приступають до гігієнічного манікюру.

Видалення старого покриття

Знімають старе покриття, розмочуючи його за допомогою серветок, зволожених рідиною для зняття гель-лаку. Після цього шар старого лаку піддягають апельсинової паличкою і видаляють.


 Засіб для зняття гель -лаку називається ремувер від англійського дієслова remove – видалити, зняти.

Завдяки унікальному складу ремувера видалення гель-лаку відбувається швидко і безболісно. Відбувається це завдяки особливому складу рідини. Обов'язковим чином засоби для видалення шелаку включають в себе ацетон, сольвент або етилацетат. Саме завдяки цій трійці відбувається розм'якшення структури лаку і його видалення з нігтя.

 Невеликий шматочок серветки потрібно просочити засобом і укласти на нігтик, зафіксувати фольгою або кліпсами. У такому положенні пальчики повинні знаходиться приблизно 10-15 хвилин, найчастіше цю інформацію вказує виробник на баночці рідини зі засобом для зняття гель-лаку.


 


 При апаратному манікюрі від старого покриття позбавляються за допомогою фрези .

Фрезер - це блок до якого кріпитися ручка, а в ручці фіксується необхідна насадка. На блоці можна регулювати швидкість, сторону обертання фрези та інше. Обертаючись навколо своєї осі, насадка з легкістю і без зайвих зусиль знімає гель-лак та інші покриття.

Важливо відзначити, що також фрезер використовують для класичного апаратного манікюру, обрізки кутикули, ороговілих частин шкіри, педикюру. Функціональність у цього приладу велика, що ж стосується зняття гель-лаку фрезером, то тут необхідно пам'ятати, що поранитись цим приладом вкрай просто, варто обережно, дотримуючись інструкції, використовувати цей апарат і насадки за призначенням.

Надання форми

Рівняють край нігтів, намагаючись, щоб він був однаковим на всіх десяти пальцях. При цьому пилою водять в одному напрямку, що зменшує ризик утворення отслоек гель-лаку.

Пилку потрібно підібрати матову: у неї менше розмір часток, а тому вони не будуть ранити пластину і шкіру навколо неї. При цьому намагаються користуватися новою або робочо пилою.






На чистих нігтях виконується манікюр (класичний, європейський або апаратний). Що це означає? Видалення кутикули, шліфування бафом для нігтів (цей простий етап знімає зайвий глянець, адже гель-лаки, на відміну від звичайних лаків, краще тримаються саме на нерівній і шорсткій поверхні), надання нігтям необхідної форми і довжини за допомогою пилки.

Підготовка шкіри

Спочатку на шкіру навколо нігтьового ложе наносять прозорий засіб для видалення кутикули. Коли його завдадуть на все пальчики руки, то їх можна буде опустити в теплу воду для розмочування і розм'якшення. Склад засобу дозволить надалі полегшити процес вичищення птеригия і безболісно зняти кутикулу. Для розм'якшення зазвичай вистачає 5 хвилин при температурі 30-40 градусів. Після закінчення часу пальці виймають з води і насухо витирають.

Вичищення

Взявши в руки пушер, акуратно відсувають кутикулу, піднімають її, розгортаючи вгору. Робити це потрібно для того, щоб в подальшому було легше обрізати все зайве. Після роботи з пушер беруть ножиці або ножиці для кутикули і обрізають то, що вичистили по бічних валиків і біля основи нігтя.

Тримати інструмент потрібно під одним кутом, щоб лінія обріза не отримують переривчастої, оскільки саме це стає причиною затікання лаку за кутикулу і утворення задирок. Після того як кутикулу зріжуть, апельсинової паличкою проходяться навколо нігтьового ложе, перевіряючи, чи весь птеригий підчищу. Все, що виявиться зайвим, підрізають ножицями або щипчиками, на шкіру наносять масло.

Шліфування

Нігтьова пластина має природний блиск. При роботі з гель-лаком його доводиться прибирати, що, безсумнівно, травмує пластину і истончает її. Тому прибирати глянець потрібно бафом, проходить їм по одному і тому ж місцю не більше трьох разів делікатними рухами. Важливо дістати до всіх країв нігтя, знімаючи захисну плівку. Пропуск навіть невеликої ділянки може стати причиною відшарування гель-лаку.




Знежирення і зміцнення

Після того як глянець знімуть, залишки опіла прибирають спеціальною щіточкою. Після цього по поверхні нігтики проходяться дегідратором. Він знежирити поверхню, посиливши шанси на  зчеплення нігтя з гель-лаком.








Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...