понеділок, 1 листопада 2021 р.

30 група 27.10.21. покриття нігтів лаком у технологічній послідовності

 27.10.21. 30 група

Покриття нігтів лаком у технологічній послідовності


Існує певна технологія покриття нігтів лаком, яка використовується професіоналами. Перед нанесенням лаку слід уважно оглянути нігті. Не рекомендується покривати їх лаком, якщо на нігтьових валиках є
 ушкодження або кровоточать ранки. До складу лаків входить
 розчинник, і якщо він потрапить на таку ранку, буде боляче.

Якщо ви не плануєте робити декоративний розпис на нігтях, то для нанесення лаку можна скористатися його «рідний» пензлем. Тим не менш, деякі майстри навіть для простого покриття нігтів декоративним лаком використовують спеціальні довгі кисті з м'яким ворсом. М'який і довгий ворс забезпечує максимально рівне і рівномірне покриття нігтів лаком.







ЯК ПРАВИЛЬНО ПОКРИВАТИ НІГТІ ЛАКОМ  Для початку слід покрити нігті шаром захисного лаку-основи. Для цього необхідно зручно розташувати руку на подушці або спеціальному валику, обернувши його рушником, і почати з мізинця. Мазок наносять по центру нігтя від нігтьового валика до кінчика нігтя, після чого зафарбовують бічні частини нігтя. Якщо лаку на нігті виявилося занадто багато, то його надлишок необхідно зняти чистої пензликом. Таким же чином покривають всі інші нігті. Для кожного нового нігтя пензлик слід змочувати в лаку.

Після того як всі нігті були покриті шаром безбарвного лаку, йому слід дати висохнути. Тільки після цього можна приступати до покриття лаком другої руки. Почекавши, поки лак-основа висохне повністю, можна починати наносити декоративний лак. Якщо перший шар кольорового лаку виглядає не дуже рівно, слід нанести другий шар, але тільки після повного висихання першого шару.

Якщо на нігтьової валик випадково потрапив кольоровий лак, його можна видалити за допомогою ватного тампона, змоченого в рідині для зняття лаку. Але видаляти лак з шкіри слід дуже обережно, намагаючись не змити його з нігтя.

Існують лаки практично з моментальним висиханням, тому потрібно зачекати пару хвилин. Однак більшість лаків вимагає значно більшого часу для висихання, особливо якщо покриття було накладено у два шари.

Покрити нігті правильно – ціла наука. Від цього залежить, наскільки якісним і акуратним буде ваш манікюр, як довго буде триматися покриття. Пропонуємо кілька основних порад щодо правильного нанесення покриттів на нігті:

  • будь-яке покриття намагаються наносити тонким шаром;
  • кожен шар просушують окремо до повного висихання: близько 15-20 хвилин – на повітрі, 3 хвилини – під УФ-лампою і хвилину – під LED-лампою;
  • наступний шар наносять тільки після просушування попереднього;
  • наносити покриття слід на знежирену поверхню, а в кінці з топового покриття необхідно зняти липкий шар;
  • базовий прозорий лак обов'язковий при виконанні будь-якого виду манікюру – він захищає нігтьову пластину і продовжує термін служби декоративного покриття (виключення – лакі «2 в 1» і «3 в 1», а також ті кошти, де виробник рекомендує їх використання без бази);
  • топом ретельно покривається весь візерунок на нігтях (особливо ретельно – бічні частини і торці на кінчиках нігтів).























Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...