понеділок, 21 березня 2022 р.

30 група 21.03.2022 р. Тема уроку.Виконання жіночої стрижки Піксі

 Виконання жіночої стрижки Піксі


Піксі — жіноча зачіска з короткими підстриженими і бічними пасмами та довшим волоссям на маківці. Свою популярність ця зачіска отримала в 50-х роках завдяки Одрі Хепберн, що з'явилася з цією зачіскою в фільмі «Римські канікули». Зачіска піксі буває різної довжини — від ультракороткої до більш подовженої або асиметричного варіанта. У зачісці піксі можуть бути багато видів чубчиків: наприклад густих, подовжених, філірованих або покладених на одну сторону[2].

Перевагами цієї зачіски є простота виконання і розмаїття образів які можна створювати на базі даної короткої зачіски. На основі цієї зачіски можна створити як спокусливі вечірні образи так і суворі ділові. Піксі найбільш добре підходить жінкам (дівчатам) з витягнутим овальним або трикутним обличчям і великими виразними рисами. Ультракороткі пасма цієї зачіски змушують зосередити увагу на виразних очах, носику і губах. Якщо жінка (дівчина) має дрібні риси обличчя, то дана зачіска не прикрасить зовнішність. Не підійде така зачіска, якщо волосся сильно в'ється, оскільки на кучерявому волоссі складно сформувати пір'їнки — основну «фішку» даної зачіски. А ось на тонке волосся ця зачіска лягає непогано. Невелика довжина пасемок робить волосся візуально більш густим і об'ємним, що позитивно відображається на загальному вигляді зачіски.



Піксі боб підійде жінкам, у яких:

  • слабке/тонке волосся (така зачіска додасть необхідного об’єму);
  • обличчя круглої або квадратної форми (ідеальна форма стрижки досягається завдяки збільщенню обсягу і довгим пасмам біля скронь);
  • довгасте обличчя овальної форми (при такій формі обличчя Пікс боб краще робити з прямими чубчиком, це дозволить гармонізувати пропорції);
  • яскраво виражені скули/повні щоки (при такому незначному візуальному недоліку при фарбуванні використовують затемнення).
  • для жінок, вік яких 40+ років (така зачіска зробить їх молодшими, привабливішими, додасть чарівності та особливого шарму),
  • обличчя круглої, квадратної, трапецевидної форми чи витягнутого овалу – такою зачіскою, а саме за допомогою подовжених спадаючих пас та прямого чубчика можна вдосконалити форму обличчя та гармонізувати пропорцій;
  • кучеряві пасма – зачіска їх «втихомирить», а рідким пористим локонам надасть необхідного привабливого об’єму;
  • професія пов’язана із творчістю - стрижка ідеально підійде для цих людей, проте не варто відмовлятися від Пікс боб і працівницям держустанов та великих корпорацій - зачіска стовідсотково відповідає суворому дрес-коду;
  • недосконала шкіра на обличчі, горбиста структура чи нерівний тон - вдала зачіска приховає ці вади.

Якщо жінки мають яскраво виражену зайву вагу, то така стрижка не додасть їм гарного вигляду. Адже зачіска у будь-якій варіації повністю відкриває шию, надаючи усій статурі більш важкого вигляду. 

Якщо у жінки обличчя правильної овальної форми, то зачіску краще зробити взагалі без чубчика.


Догляд за стрижкою

Стрижка Піксі боб відрізняється неймовірною практичністю, і загалом, не вимагає укладати її щодня. Проте вона дозволяє змінювати ваші образи, як тільки душа бажає: від гламурної грайливої «кішечки» до волелюбної хуліганки, від романтичної кокетки до гранджової неформалки.

Для цього вам знадобиться такий  набір засобів для укладання як пінка або мус для волосся, пудра чи моделююча глина, гребінець та фен. Такі засоби допоможуть не тільки щодня освіжати зачіску, а й допоможуть щоразу виглядати по-новому.

Звичайно, що як і будь-яка зачіска, Піксі боб вимагає оновлення. За порадою перукарів, до майстра варто звертатися  раз на 5-6 тижнів. Якщо у вас Піксі боб із поголеними скронями, або волосся по всій довжині філірували, то у перукарню доведеться йти кожні 3-4 тижні.


Переваги та недоліки Піксі Боб

У зачіски Піксі боб є армія прихильниць, які в один голос заявляють про переваги такої стрижки. Водночас поборниці класичної елегантності висувають аргументи «проти».

Плюси:

  • З такою зачіскою можна відвідати будь-який захід, як-от світський раут, ювілей чи театральну постановку. Піксі боб буде доречним також для повсякденних реалій.
  • Використовуючи різні техніки фарбування, можна привнести у щоденну зачіску нотки індивідуальності.
  • Унікальність цієї стрижки заключається в тому, що завдяки чубчику різних форм - асиметричному, рваному, градуйованому чи взагалі за його відчутності – можна підібрати оптимальну зачіску для будь-якого обличчя.
  • Піксі боб реально володіє омолоджуючим ефектом, а видовжені пасма суттєво коригують зовнішність.
  • Ця зачіска – серед основних трендів у перукарській індустрії.

Мінуси:

  • Якщо перукар невдало виконав цю зачіску – його помилки важко, практично неможливо виправити
  • Піксі боб не рекомендують жінкам, у яких зайва вага.
  • Варто регулярно відвідувати майстра-перукаря та не забувати про щоденну укладку.

Модні піксі з виголеною скронею


Якщо ж ви підтримуєте сміливі експерименти та креативні напрямки, а також хочете бути на «піку» навіть не сьогоднішньої, а завтрашньої моди, тоді 
спробуйте піксі з ідеально поголеними скронями (або зі скронями,
 постриженими під мінімальну насадку, та зі сформованими на них поголеними смугами).

Акцент на чубчик


Також не забувайте про чубчик, здатний по-новому розставити акценти в будь різновиди піксі. Так, це може бути рваний, трикутний або косий чубчик, чубчик «а-ля Клеопатра» або ж проста гладкий чубчик, що лежить на чолі та злегка зафіксований гелем (особливо ефектно, він буде виглядати на тлі сильно скуйовдженої потилиці).

Піксі на середньому волоссі


Стрижка піксі спочатку була розроблена для короткого волосся, але сьогодні перукарі пропонують створювати такі стрижки і на прядках середньої довжини (т. зв. видовжене піксі). Єдиний недолік такої моделі полягає в необхідності ретельного щоденного укладання, інакше стрижка втратить всю свою елегантність та стиль. Ні про який «французький шарм» та «ельфійський початок» в цьому випадку, мова навіть не йде – так, щось середнє, не викликає ні бажання зробити таку ж саму зачіску, ні захоплення з боку оточуючих..

Модний піксі боб

Модний піксі боб

Відкриємо маленький секрет: піксі боб – це нова на ринку порода кішок, зовнішній вигляд яких має схожість з риссю, тому не слід плутати «грішне з праведним», оскільки у світі моди стрижка піксі боб є зачіскою, в якій присутні риси й однієї, й іншої зачіски. До речі, комбінацію елементів продумує сам стиліст, обираючи найбільш підходящі деталі зачісок для того чи іншого жіночого типажу. Так, наприклад, стиліст може використати форму боба, доповнивши його характерними для піксі прядками, або ж, навпаки, взяти за основу стрижку піксі, надавши їй м'якість та плавність боба.

Французький плетений піксі


Хто сказав, що коси призначені тільки для довгого волосся? Насправді вам дійсно потрібно всього кілька сантиметрів, щоб створити французьку косу, і цей платиновий піксі доводить це. Щоб створити такий образ, вашому волоссю потрібна хороша хватка. Візьміть в руки лак для волосся і гель для укладання волосся.

Методика виконання пікс

Силует ультракороткій моделі характеризується жіночністю і вишуканістю. Технологія стрижки пікс передбачає багатошарову фактуру майбутньої зачіски, тому існує можливість попрацювати з об’ємом. Для роботи використовуються такі інструменти, як перукарські ножиці, затискачі та тонкий гребінь.


Техніка стрижки пікс покроково:

Роботу проводять по схемі «підкова»: шевелюру поділяють проборами на потиличний, тім’яної і скроневі сегменти. Потилицю ділять на праву і ліву частину.

Контрольну пасмо виділяють у росту волосся на шиї і відтягують вниз, выстригая необхідної довжини.

Орієнтуючись на контрольну пасмо, з обох боків від центру майстер також обробляє решта волосся шарами, паралельними основі. До середини потилиці кут відтягування поступово збільшують до 90 градусів.

Стрижку в скроневих зонах виконують за таким же способом із застосуванням контрольної пасма і градуюванням локонів.

Після оформлення потиличної та скроневих областей підстригають тім’яної сегмент. Майстер поступово зістригає волосся від маківки до чола, створюючи в тім’яній частині «пір’ячко».

Чубчик і багатошаровість шевелюри формують у відповідності з побажаннями клієнтки. Якщо стрижка виконується при середній довжині, тоді прядки біля скронь залишають довгими. Щоб зачіска вийшла красивою і правильною, її створення слід довірити досвідченому перукаря.





Як створити ефектну укладку:

  • обробіть прядки воском;
  • пригладьте волосся праскою;
  • за бажанням доповніть укладку блискітками або мерехтливим лаком;
  • розкішний блиск з’являється після нанесення косметичних масел або рідких кристалів для волосся.

Багато зірок для виходу на «червону доріжку» вибирають гламурний варіант Піксі. Ефектна укладка виграшно виглядає на тлі розкішного вечірнього плаття. Для урочистого випадку зачешіть чілку незвичайним способом.

Зачешіть назад, заведіть за вухо або, навпаки, підкресліть максимальну довжину прядок з одного боку.

Власницям милих кучериків легко укласти кучеряве волосся за допомогою гелю, мусу або пінки. Ніжний образ підходить для жінок від 20 років до 40 і більше.

Як діяти:

  • нанесіть трохи засобу для укладання на завитки;
  • пам’ятайте прядки руками;
  • висушіть природним шляхом;
  • злегка збризніть лаком.

Зверніть увагу! Модна стрижка добре виглядає на середніх або достатньо великих кучерях. Завитки «дрібний біс» і Піксі несумісні.

При виборі короткої стрижки уважніше придивіться до Піксі. З такою чудовою стрижкою ви завжди будете в центрі уваги. Піксі – це модно, зручно, стильно. Ефектна укладка підходить для буднів і свят, зачіска доречна в будь-якій обстановці. Виберіть цікавий варіант, запишіться до хорошого майстра. Після відвідування салону ви будете виглядати, як кінозірка. 










Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...