вівторок, 22 березня 2022 р.

30 ГРУПА 23.03.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання жіночої стрижки "Гарсон"

  Виконання жіночої стрижки "Гарсон"

Образ а-ля гарсон (що в перекладі з французької означає «хлопчик») вибирають сміливі і впевнені в собі особистості, незалежні і в той же час кілька таємничі.Така стрижка вперше з’явилася на сторінках книги «La Garcone» письменника В. Мегерітта. Вона вийшла в двадцятих роках минулого століття і з тих самих пір жінки сміливо відрізають свої довгі локони, віддаючи перевагу короткій хлоп’ячої стрижці.

Переваги короткої стрижки гарсон – легкість укладання і догляду за волоссям, можливість відповідати випадку, використавши відповідні декоративні аксесуари (шпильки, вуалі, капелюшки, невидимки, шпильки, стрічки, каблучки, тощо). Стрижка гарсон універсальна – вона підходить до будь-якого кольору і типу волосся (прямі, хвилясті, жорсткі, тонкі і т.д.), віком і типом зовнішності.

Гарсон виконують як на дуже короткі, так і на волосся довжиною трохи нижче вуха. У всіх випадках здійснюють филировку на потилиці, скронях і чубку, так стрижка краще підкреслює контури особи. Чубчик ж – основна невід’ємна деталь образу. Чубчик може бути густий або рідкісної, прямий або асиметричною, довгою або зовсім коротенької.


СХЕМА ВИКОНАННЯ СТРИЖКИ ГАРСОН

Стрижка гарсон проводиться на вологій шевелюрі способом “прядка на прядку”. Пасма відтягуються від голови під різними кутами. Локони краще попередньо вимити, щоб після состріганіе можна було відразу укласти волосся і побачити результат. Процедура створення зачіски виконується поетапно:




  1. Мокрі локони розділити проділами на тім’яну, потиличну і скроневі зони.Прямим проділом від маківки до шийної виїмки розділити шевелюру на потиличній зоні навпіл, так як состріганіе пасом почнеться саме з неї.
  2. На нижньопотиличної зоні потрібно відокремити горизонтальним проділом прядку шириною в 1 см, відтягнути її вниз. Виконати окантовку потрібної довжини. Важливо пам’ятати, що сухі локони піднімуться біля коріння і будуть виглядати трохи коротше. Тому контрольну пасмо краще виконати трохи з запасом. Окантовка може бути виконана у формі півмісяця або овалу.
  3. Від контрольного пасма состригается вся потилична зона. Спочатку виконується состріганіе правого боку в напрямку від вертикального проділу до вуха, потім аналогічним чином оформляється ліва сторона.
  4. Кут відтягування пасом змінюється в залежності від зони. Якщо контрольна пасмо має кут відтягування 0 °, то до среднезатилочной зоні він плавно збільшується до 90 °. На маківці кут знову зменшується до 30-45 °.
  5. Скроневі зони стрижуться способом отчесиванія пасма у вуха проділом, паралельним росту волосся.На отчесанной вниз пасма виконується окантовка бажаної довжини. Решта прядки скроневої зони стрижуться покроково методом зовнішнього градуювання. Стрижка гарсон на коротке волосся майже готова.
  6. Довжина шевелюри на тім’яній зоні міряється по останньої прядки з скроні. На маківці рівним проділом відділяється пасмо шириною 0,5 см, в гребінець захоплюється також частина прядок з скроневої зони і виміряється контрольна пасмо. Від неї стрижуться все волосся до лінії росту волосся на лобі.
  7. Методом відтягування пасом з симетричних частин голови потрібно переконатися в однаковій довжині волосся на всіх ділянках.При необхідності відкоригувати.
  8. Якщо зачіска гарсон матиме чубок, то про її створення потрібно подбати заздалегідь, приблизно з другої половини тім’яної зони. Чим густіше і об’ємніше чубчик, тим більше волосся для неї буде потрібно. Інструкція з оформлення чубчика стандартна для всіх коротких стрижок.



УКЛАДАННЯ СТРИЖКИ ГАРСОН

Щоденна укладання стрижки гарсон може полягати в сушінні феном з використанням брашінга і пінки. Ультракоротких довжина волосся може допускати в укладанні деяку недбалість, але бізнес-леді її краще уникати.

Стрижка гарсон на середні волосся може бути покладена в домашніх умовах зовсім по-іншому. Дівчині для цього знадобляться: лак для волосся, плойка, фен, пінка і гребінець. Укладання виконується поетапно.

  1. Спочатку на сиру шевелюру своїми руками потрібно нанести пінку, потім висушити все феном, постійно змінюючи напрямок струменя повітря для додання більшого обсягу майбутньої зачіски.
  2. Шевелюру розділити на прядки і завити локони.
  3. Хвостиком гребінця можна зробити більш дрібні кучері.Чубчик при цьому повинна залишитися прямій.

Важливо пам’ятати, що зачіска гарсон вимагає постійного догляду у вигляді щомісячної корекції довжини та форми.

ПЛЮСИ І МІНУСИ СТРИЖКИ


Основна особливість даної зачіски – це максимально короткі волосся на потилиці і відносно довгі пасма на маківці для додання додаткового обсягу.Для створення такої стрижки застосовується техніка градуювання, тобто коли пасма різної довжини накладаються одна на іншу.

У зачіски є маса переваг:

  1. Універсальність. Стрижка гарсон підходить жінкам будь-яких типів волосся: прямих, кучерявих, тонких, густих.
  2. Простота в догляді. Вам не доведеться витрачати багато часу на укладку. Гарну зачіску і в офіс, і на вечірку можна зробити буквально за пару хвилин із застосуванням мінімальної кількості стайлінгу.
  3. Різноманітність. За допомогою такої стрижки ви зможете створити будь-який образ в залежності від ситуації і обстановки: і романтичної дівчини, яка знаходиться в пошуках принца; і залізної бізнес-леді, яка знає, чого хоче від життя. Жодна інша стрижка не зможе надати такого розмаїття.

Однак у стрижки гарсон є і свої недоліки. Ось деякі з них:

  1. Необхідність корекції. Приготуйтеся до того, що вам доведеться досить часто відвідувати перукаря, особливо якщо у вас швидко відростають волосся.В іншому випадку зачіска втратить свій первісний привабливий зовнішній вигляд і буде виглядати не дуже ефектно.
  2. Складна техніка. Зробити таку стрижку не по силам початківцям майстрам. Один ніяковий рух – і стильна зачіска перетвориться в безформні, що стирчать в різні боки пасма. Також великий ризик відрізати довжини більше, ніж треба, через що зникне прикореневій обсяг.

КОМУ ПІДІЙДЕ

Дана стрижка підійде представницям прекрасної статі будь-якого віку: і юним особам, і зрілим жінкам.Єдиний нюанс: вона протипоказана жінкам з видатними частинами тіла (наприклад, великим носом або стирчать вушками). Потрібно розуміти, що тут вся увага буде прикута саме до лиця

Дуже добре підходить стрижка гарсон для жінок від 50 років і старше. Експерти кажуть, що така зачіска допоможе виглядати моложаво, стильно, модно, сучасно.

Особливо ефектно вона виглядає на струнких жінок з худенькими особами. А ось дамам з формами її краще уникати, щоб візуально не “обтяжувати» силует.

Ця модна і сучасна стрижка має кілька різновидів, тому ви можете вибрати той варіант, який найбільше імпонує саме вам.

Види стрижки гарсон для жінок

Є різні варіанти стрижок гарсон і кожна дівчина може підібрати для себе підходящий варіант.

Класика

Якщо подивитися на виконання такої стрижки, вона хоч і буде трохи подовжена на маківці, потилицю і скронева зона Філіро, і волосся м'яко прилягають. Образ виходить строгим і елегантним, присутній сміливість і привабливість в образі.



Дуже короткий варіант

Такий вид стрижки відрізняється від класики, так як довжина волосся робиться мінімальна по всіх лініях від потилиці до скроні, в цьому випадку не рекомендується филировка, а в якості доповнення використовується чубчик дугообразного виду, зачіска виходить модна, але при цьому відрізняється від Пікс.



Подовжений гарсон

Це прекрасний варіант зачіски, який найчастіше підходить для дівчат у яких довжина волосся середня, а зважитися на кардинальні зміни вона не може. В області тімені, скроні і потилиці стрижка робиться трохи короткою.


Стрижка з чубчиком

Зовнішній образ буде залежати від форми чубчика, довжини волосся, при цьому гарсон стрижка може змінити жінку кардинально. Якщо зробити подовжену чубок, то вона закриває до перенісся і, в деяких випадках, навіть прикриває брови. Для коротких стрижок ідеальним варіантом буде коротка чубчик. На бік роблять ті, хто хочуть виглядати задерикувато і сексуально. Пряма чубчик поєднується з класикою.



Стрижка гарсон на коротке волосся 

Перевага коротких стрижок типу гарсон віддають жінки, які сильно зайняті, при цьому не будуть потрібні складні укладання і досить просто помити і просушити волосся. Якщо ви хочете зробити гарсон на кучеряве волосся, то рекомендується створювати легкий ефект фарбування модними тонами. Коротка зачіска ідеально підійде струнким жінкам, у яких з усіх боків проглядаються правильні риси обличчя. Для повних жінок краще підібрати інший варіант зачіски, щоб не підкреслювати наявні недоліки по повноті. Модні короткі стрижки в стилі гарсон затребувані, популярні серед жінок в будь-якому віці, підійдуть і для жінок 40 років, і старше.



Середня довжина волосся і стрижка гарсон

Це універсальна варіація, коли поєднується подовжений волосся з маківки і скронь. Навіть якщо локони середні, особа відкривається не сильно, а ідеальний варіант буде для особи з відкритими вилицями і коли щоки мають округлу форму. Дефекти найчастіше приховують передні пасма, вони здатні повністю нормалізувати пропорції особи. Гарсон на середні волосся вимагає щоденного укладання, так як обсяг втрачається за рахунок обважнених локонів.


Гарсон на довге волосся

Не завжди дівчина може зважитися на екстремальне укорочення свого волосся, але при цьому і укладанням займатися ніколи, в цьому випадку відмінним варіантом стане подовжений гарсон. Ця стрижка може виконуватися і на довгі локони, але при цьому вони будуть доходити не нижче середини шиї і вуха будуть закриті. Волосся облягають голову і повторюють її форму, вид спереду і ззаду виглядає чудово.









Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...