вівторок, 12 квітня 2022 р.

30 ГРУПА 13.04.2022р.ТЕМА УРОКУ:Колорування волосся сучасними способами .

 
Колорування волосся сучасними способами

Що таке колорування?

Під цим терміном прийнято розуміти фарбування окремих пасом в конкретний колір. Для цього майстер застосовує від 3 до 15-ти відтінків барвника. Використання схожих між собою натуральних тонів надасть об’єму тонким пасмам і бажану текстуру стрижці. Тоді як контрастні кольори додадуть ефектності образу. Щоб пересвідчитися у цьому, досить зробити фото «до» і «після» колорування волосся. До речі, для цієї процедури використовуються лише професійні фарби.

Процедура підійде жінкам будь-якого віку. Єдине: в зрілому віці бажано використовувати колірні переходи в одній гамі. У стилістів, які професійно ставляться до своєї роботи, є маса різноманітних ідей з використанням близьких тонів. Вони наносяться по-різному на усі пасма. Це дозволяє урізноманітнити Ваш звичний образ: завдяки експериментам з укладкою можна підкреслювати різні відтінки по черзі.

Переваги і недоліки процедури

  • Дуже багато жінок вибирають колорування виходячи з його переваг:
  • Фарбування допомагає створити яскравий і цікавий образ.
  • При правильно підібраних кольорах волосся здаються більш густими.
  • Колорування підходить для власниць  як довгого, так і короткого волосся.
  • При створенні образу майстер може вибрати декілька відтінків, які поєднуються один з одним і підходять клієнту.
  • Даний вид фарбування найбільш щадний для волосся


Як і будь-яка інша техніка фарбування, колорування має і ряд недоліків, серед яких виділяють:

  • Процес фарбування волосся займає досить велику кількість часу, який необхідно витратити в салоні.
  • Вартість даної послуги недешева. Ціна залежить від довжини волосся та виду фарбування.
  • При частому митті голови фарба може швидко змитися.

Незважаючи на всі мінуси, колорування залишається одним з                    найпопулярніших способів фарбування волосся.                                        

 В даний час існує декілька різновидів цієї процедури:

Омбре.

 В цьому випадку присутній плавний перехід між тонами. Дівчина може мати темні корені, які з допомогою техніки градієнтного фарбування до кінців стають світлішими.


Для омбре характерні як різкі, так і плавніші переходи від темного волосся біля коренів до світлого на кінцях або навпаки. Омбре створює ефект відрослого волосся або волосся, кінці якого вигоріли на сонці.

Для досягнення ефекту контрастного омбре, його виконують на темному або русявому волоссі. Відділяють пасмо завтовшки 1-1,5 см. Рівномірно розподіляють освітлювальну суміш на кінцях волосся. Середину пасма не профарбовують. Така техніка дає змогу досягти глибини тону.



Для створення ефекту сомбре (м’якого омбре) найчастіше поєднують три кольори. Перед фарбуванням пасма начісують. Спочатку наносять фарбу, затемнюючи прикореневу зону, потім хаотичним нанесенням суміші освітлюють кінці волосся. Для плавного переходу кольору на середню частину пасом також наносять фарбувальну суміш. Кінці пасом тонують у натуральні кольори: пшеничний, попелястий блонд, коньячний.



Кольорове омбре найчастіше виконують на темному волоссі, іноді русявому. Використовують кілька кольорів, наприклад блакитний, малиновий, помаранчевий, синій, фіолетовий, рожевий, бірюзовий. Попередньо освітлені кінці волосся фарбують крем-фарбами, фарбами прямої дії, мікстонами.

Використовуючи кілька відтінків, пасма різних кольорів відокремлюють фольгою. Час витримування фарби під час тонування волосся — від 10 до 25 хв.


Поздовжнє фарбування
 При виконанні цього виду колорування слід виділити окремі пасма, знебарвити і пофарбувати їх по всій довжині. Така процедура щадить волосся, оскільки дії хімічних речовин піддають тільки частину локонів.

При поздовжньому фарбуванні використовують один колір, створюючи безперервний градієнт по всій довжині.

Фарбування темних пасом в потрібний колір. Завдяки цьому прийому можна зробити зачіску більш об’ємною, а волосся гладким і блискучим.


Поперечне фарбування

 Ця техніка дає можливість отримати ефект кучерявого волосся.

 Колорування у поперечному виконанні створює колірну розтяжку від темного до світлого або навпаки.

 У такому випадку перехід між різними відтінками може бути поступовим або різким. Якщо ви хочете отримати плавний перехід, процедура буде складнішою, адже барвник потрібно наносити на волосся від коренів до самих кінчиків. У другому випадку забарвлюють лише нижню частину локонів без поступового переходу.

Сучасні модні тренди пропонують дівчатам вибирати для колорування один або два відтінки. Звичайно, для виконання цієї процедури можна використовувати і більш двадцяти відтінків – все залежить від ваших уподобань.

Фарбоване волосся в цьому стилі виглядає природно, а результат тримається довше. Колорування також відрізняється за кількістю задіяних тонів при нанесення кольору на волосся. В кольоровому виконанні використовують широку гаму, яка підкреслює локони.

Багатоколірне фарбування 

Багатоколірне фарбування дозволяє використовувати широку палітру відтінків. Вона підійде майже всім. Якщо  Ви – брюнетка або шатенка, можна робити акценти на світлих і темних пасмах.

Ця техніка фарбування підходить яскравим і сміливим дівчатам, які не бояться перебувати в центрі уваги. У фарбуванні використовується будь-який колір або кілька відтінків. В залежності від бажання, можна фарбувати будь-яку зону волосся. Будь то кінчики або практично вся довжина.

Перламутрове фарбування 

Перламутрове фарбування особливо популярне на Заході. Для нього використовується спеціальна фарба, яка при різному освітленні переливається різними кольорами (бузковий, рожевий, блакитний). Для створення образу береться лише один відтінок. Вона змінює свій відтінок залежно від освітлення. За допомогою цього нюансу досягається перламутровий ефект переливання. Перламутрове колорування особливо виграшне для світлого волосся.

Перловий тон додає зачісці якусь презентабельність. Перламутрове колорування робиться на чистому і прямому або випрямленому волоссі. В такому випадку фарба добре лягає на локони і досягається ефект переливу.

Відтінки перламутрового фарбування

Кожен відтінок цього благородного і витонченого кольору має власну унікальність. Розглянемо декілька цікавих рішень.

  • Білий        Самий помітний варіант з усіх перлинних відтінків, акцентує увагу на особі. Вимагає салонного фарбування. Підходить власницям правильного овалу, яскравих рис обличчя і ідеальної шкіри, прагнуть бути в центрі уваги.


  • Сріблястий.         Його основою є сірий холодний тон з насиченим перламутром. Ідеальний для бледнокожих сірооких красунь молодого і середнього віку.

  • Золотий.        М’який тон з переливаються блиском прекрасно гармонує зі світлими і персикової шкірою і будь-яким кольором очей.

  • Темно-перловий. Відноситься до холодних відтінків блонда. Підходить для фарбування натуральних русявих і освітленого волосся. Поєднується з будь-яким кольором очей і шкіри, але більш ефектний при наявності засмаги. Додає стильності і серйозності образу.

  • Перлинно-попелястий. В основі лежить русявий тон з попелястим і перламутровим пігментами, які додають волоссю блиск. Чудово підходить власницям світлої і злегка бронзової шкіри і сіро-блакитного кольору очей.
  • Мигдаль. Цікавий і благородний відтінок темного перлів – щось середнє між блідо-коричневим і приглушено-русявим кольором. Наявність перлового переливу і відсутність явного темного пігменту дозволяє виглядати молодше.

Неонове фарбування 

Неонове фарбування передбачає використання епатажних, навіть божевільних кольорів. Колись так самовиражалися панки та представники інших неформальних субкультур. Тепер все змінилося. Дуже поширене неонове фарбування хоча б декількох пасом. Цей вид колорування виглядає просто неймовірно на русявому волоссі.

Даний вид фарбування можуть дозволити упевнені в собі люди. Так як дівчина з таким кольором волосся завжди і скрізь буде виділятися. Яскраві і сяючі локони створюють неповторний оригінальний образ. Головна незвичайність полягає в тому, що у фарбі містяться спеціальні частинки, які світяться при ультрафіолетовому освітленні.

  • Волосся необхідно розділити на пасма і нанесіть на них освітлювач. Чим світліше вийдуть волосся, тим яскравіше ляже неонова фарба. Скільки тримати фарбу зазначено в інструкції.
  • Після промити волосся і нанести бальзам.
  • Далі локони забарвлюється спеціальними кольоровими гелями, які варто протримати хвилин 30.
  • В кінці волосся вимити шампунем, поки вода не стане світлою і можна йти підкорювати всіх.

Каліфорнійське колорування

Його ще часто називають каліфорнійське мелірування. При фарбуванні волосся освітлюються з використанням декількох тонів. Фольга або термопапір не використовується. Цей спосіб більш щадний, ніж звичайне мелірування. Як і при будь-якому виді фарбування необхідно враховувати типаж клієнта при виборі відтінків.

Секрет каліфорнійського фарбування – м’який, плавний перехід від темних коренів до платинових кінчиків, чимось схоже на брондування. Особливість цієї процедури – в її природності. Здається, що дівчина щойно повернулася з пляжу і злегка вигоріла під каліфорнійським сонцем. На фото таке колорування волосся складно відрізнити від натурального кольору.

Власницям русявого волосся можна поекспериментувати з яскравістю кінчиків. Комусь подобається виділяти кінчики. Інші ж хочуть мати плавний перехід. При цьому виді фарбування коріння залишаються природними. Його досить складно зробити самостійно. Краще всього звернутися в салон.

  • Спочатку потрібно вимити і висушити волосся.
  • Далі розібрати на невеликі пасма близько 15 мм.
  • Відступивши від коренів 3-6 див., в залежності від довжини волосся, потрібно нанести на пасма фарбу, потримати 20-25 хвилин і змити.
  • Після нанесення бальзаму (за винятком коренів) можна починати тонування.

Візерункове фарбування

Візерункове фарбування – справжній шедевр. Створення фантастичних візерунків та малюнків на локонах за допомогою трафаретів зробить Вашу зачіску по-справжньому унікальною. Колорування на темному волоссі в поєднанні зі світлим візерунком виглядатиме чудово. І навпаки.

Трафаретне фарбування, це свого роду витвір мистецтва. Адже для виконання, майстер використовує підготовлений трафарет, за яким наноситься фарба. Все що вам необхідно зробити, це вибрати картинку, і майстер перенесе її на ваші локони.


ПРИЧИНИ НЕЯКІСНОГО ФАРБУВАННЯ

На результат фарбування можуть вплинути певні чинники:

• недотримання технології виконання послуги;

• використання неякісних барвників;

• недостатня кількість барвника, нанесеного на волосся;

• завелика кількість нанесеного барвника або несвоєчасне розподілення барвника по всій довжині волосся;

• застосування невідповідного окисника;

• неправильно визначена пропорція компонентів фарбувальної суміші;

• недостатній час витримування барвника;

• перетримання барвника на волоссі;

• недостатня нейтралізація фарбувальної суміші;

• невірно дібраний відтінок, мікстон;

• занадто сильний матовий барвник, мікстон;

• нехтування станом і структурою волосся.


Догляд за волоссям після колорування

Хоча колорування русявого волосся виконується за допомогою більш безпечних фарб, але після процедури локони все одно стають ослабленими і потребують додаткового догляду. На ринку існує велика кількість різних живильних масок, призначених для відновлення фарбованого волосся


При бажанні кожен може зробити хороший живильний засіб самостійно. Для зміцнення волосся відмінно підійдуть настої трав. Після миття голови необхідно обполоснути волосся відваром трав. З шампунів і бальзамів потрібно вибирати серії для фарбованого волосся.
Після фарбування волосся стає слабкішим. Щоб ще більше не погіршити його стан, бажано в рідкісних випадках користуватися феном, плойкою і праскою. І, звичайно ж, при фарбуванні краще всього вибирати хороші і перевірені засоби.

Якщо в клієнта колір блондин, іноді використовують професійний шампунь із фіолетовим пігментом, який нейтралізує небажаний жовтий відтінок.

Часто результатом фарбування, особливо освітлення (знебарвлення), стає ламке сухе та пористе волосся, посічені кінці, тьмяність і відсутність здорового блиску. Бажано використовувати зволожувальні засоби: маски на основі амінокислот, морських водоростей, цінних масел; лосьйони, емульсії, сироватки, незмивні маски для волосся, бальзами.

Якщо волосся виснажене, пошкоджене, потрібні ліпіди, вуглеводи та білки, які проникають у глиб волосяного стрижня та мають відновлювальну дію.

Для укладання фарбованого волосся використовують стайлінгові засоби (спрей, мус, лак, пінка, крем для укладання) з мінімальним вмістом спирту й максимальним — амінокислот, вітамінів і рослинних компонентів.

Доречними будуть професійні процедури з догляду за волоссям, зокрема ламінування, кератинове чи лазерне відновлення тощо.


Поради

Якщо Ви власниця темних пасм, різнобарвне фарбування стане найкращим рішенням для зміни іміджу. Можна поєднати поздовжній спосіб з поперечним, створивши свою неповторну зачіску.

Якщо Ви русяві, фарбування з використанням природних тонів однієї кольорової гами безпомилково Вам підійде. Крім цього, колорування на русявому волоссі дозволяє глибше використовувати темні тони.

Якщо у Вас світлі пасма, жодних обмежень немає. Дівчатам з таким волоссям пасуватимуть рудуваті і каштанові пасма. Не виняток і попелясті тони. Важливо, що для фарбування в різні кольори не знадобиться попередньо знебарвлювати пасма. Це дозволяє зберегти здоровий вигляд локонів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...