середа, 6 квітня 2022 р.

30 ГРУПА 06.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання часткового фарбування волосся.

 

 Виконання часткового фарбування волосся.


Жінки в будь-якому віці хочуть привернути до себе увагу, підкреслити достоїнства, використовуючи для цього будь-які методи. Кольорова фарба для волосся – то, що дозволить зробити зачіску незвичайною, виділитися з натовпу шатенок, брюнеток і блондинок. Різнобарвні пасма, кінчики і повністю пофарбована голова в кислотні, яскраві і соковиті відтінки – не тільки модно, але й стильно.



Для кого були придумані кольорові фарби волосся і кому можна і потрібно їх використовувати?

  1. Різнобарвні волосся вже давно вважаються модними в колах молоді, підлітків, а й молодим жінкам з творчою натурою вони теж підійдуть. Кислотні відтінки на волоссі зазвичай означають приналежність до стилю якийсь субкультури, наприклад, гранж, свег, панк, аніме та інші.
  2. Для неформальних зустрічей, проведення яскравих фотосесій кольорова фарба для волосся стане справжньою знахідкою, що дозволить змінити звичайні образи, внісши в них соковитість незвичайних колоритів.
  3. Жінкам, які працюють в престижному закладі з поняттями про дрес-коді, фарбувати волосся стійкими, незвичними тонами не слід, натомість можна використовувати спеціальну пудру або крейда. Тимчасова фарбування волосся в яскраві кольори підійде для тих, хто вирішив разово поекспериментувати, а на наступний день повернути собі свій природний вигляд.

Різнобарвні волосся вже давно вважаються модними в колах молоді

Що таке часткове забарвлення


технологія, яка в більшості випадків проводиться в два етапи:

  • знебарвлення волосся;
  • безпосередньо забарвлення в один або кілька кольорів.

При цьому виді фарбування поєднуються два або більше контрастні кольори, або плавно переходять один в одного кілька відтінків одного.


Коли рішення про зміну іміджу прийнято, пора вибрати колір. Виробники випускають багато барвників. Розібратися в тонкощах і особливостях кожного самостійно буває непросто. Стилісти рекомендують дотримуватися наступних правил .

  1. Віддавайте перевагу кольору, який подобається саме вам . Не варто фарбуватися тільки заради того, щоб відповідати будь-якому модному течією.
  2. Якщо робите відразу креативне колорирование, варто зупинитися на м’яких пастельних тонах, які доречні в будь-якому образі.
  3. Не використовуйте багато квітів. Найбільш виграшно виглядає вдале поєднання двох палітр.
  4. При виборі декількох тонів, переконайтеся, що вони гармоніюють один з одним.
  5. Уникайте занадто контрастних сполучень (якщо тільки це не обов’язкова умова створення вашого образу). Швидше за все, це буде виглядати неприродно і недоречно.

Модні техніки кольорового фарбування

У зв’язку зі зростаючою популярністю фарбування  вже є понад двадцять технік часткового фарбування . Залежно від вихідних даних (колір очей, відтінок шкіри, стрижка) і побажань клієнта майстер підбере відповідну процедуру.

Зональне або блочне – виділення контрастним кольором окремих сегментів: чубчика, кінчиків, скроневих областей. Це вдале кольорове забарвлення на коротке волосся.


Блокове фарбування стало популярним після того, як на Тижнях моди почали створювати більше образів з кольоровим фарбуванням, кольоровими локонами і складними техніками. Все це тиражують популярні герої коміксів (герої Всесвіту Marvel  у всіх модних виданнях). Плюс, на це вплинуло відродження рейв-епохи і, звичайно, зростаюча популярність культури drag.

Нова техніка дуже складна у виконанні. Останнім часом колористи приділяли багато уваги такій майстерності як шатушь, балаяж, самбре, омбре і іншим. Багато досягли високого рівня в прийомах фарбування. Але складність блокового фарбування (в сенсі майстерності) – в тому, що потрібно дуже добре розуміти, як геометрично і візуально розділити великі блоки волосся на голові, щоб все це виглядало красиво.



Технологія фарбування проводиться за чітко сформульованими схемами, щоб уникнути будь-яких небажаних ефектів. Схема фарбування повинна бути розроблена з урахуванням стрижки, початкового кольору волосся і особливостей типу волосся клієнта.
При такому вигляді колорирования застосовуються стійкі (перманентні) барвники, які здатні тривалий час створювати загальну картину фарбування.



Кольорові кінчики

Дана техніка більше підходить дівчатам із світлим волоссям. Для фарбування можна застосовувати фарбу (тримається до 3 тижнів) або кольорову крейду (змиваються при митті голови). Темноволосим дівчатам треба спочатку освітлити кінці, а потім фарбувати обраної фарбою.








Трафаретне (Футажі) – процедура створення малюнка на прямому волоссі будь-якого кольору і довжини за допомогою трафарету.


 Виходить вельми реалістичний результат малюнків.Це можуть бути різні малюнки, від справжніх шедеврів, до простих геометричних форм і абстрактних візерунків.


Трафаретне фарбування досить епатажний і яскравий варіант такої процедури, який підійде в основному до більш молодий категорії дівчат. Але вік поняття відносне, хтось молодий тілом, а хто-то душею, тому трафаретне фарбування може вибирати будь-яка жінка різної вікової категорії.


Найголовніше правило, яке вимагає трафаретне фарбування так це гладкі й рівні волосся. Адже тільки на таких волоссі малюнок буде виглядати максимально вдало.А от дівчатам із кучериками, варто утриматися від подібного фарбування.


Для трафаретного фарбування пасом підійдуть барвники:

  • З короткочасним ефектом. Це спреї в балончиках, які не вбираються в кутикули волосся, а змиваються після миття голови. Якщо у вас намічається модна вечірка, ризикніть, щоб виглядати незвично. Нові кольори, сміливі тони трафаретного фарбування подарують незабутній результат.

  • З більш тривалим ефектом. Напівперманентні тоніки, фізичні барвники, які вбираються на недовгий час в кутикули волосся. Після 4-6 миття голови натуральний відтінок повернеться до вас. Ви можете скористатися тимчасовим трафаретним фарбуванням, якщо все ще сумніваєтеся на рахунок постійного.

  • З тривалим ефектом. Перманентні фарби проникають глибоко в кутикули волосся, не змиваються шампунем. Жадайте змінити стиль? Незвичайна стрижка і трафаретне фарбування на постійній основі допоможуть вам в цьому!


Піксельне фарбування .

Піксельне фарбування волосся полягає в пошаровому фарбуванні. У процесі накладання спеціально профарбованих пасом одного на одне утворюється геометричний малюнок, що нагадує піксель.

Важливу роль відіграють не тільки чіткість і точність зображення, а й відтінок. Піксельне фарбування передбачає наявність яскравих різнокольорових квадратів, тому волосся попередньо частково освітлюють.




Волосся ретельно розчісують і за потреби випрямляють. Відокремлюють верхній широкий пласт на чілці й закріплюють затискачем. Від маси волосся, що залишилася на чілці, відокремлюють ще одне тонке пасмо, розміщують під ним спеціальний папір для фарбування. Пасмо уявно розділяють на дві частини, на кожну з них наносять освітлювальну суміш у формі піксела так, щоб один квадрат розміщувався вище, а другий нижче. Оброблене волосся накривають спеціальною прозорою плівкою. Стежать, щоб плівка не зміщувалася. Відділяють наступне пасмо на чілці. Наносять освітлювальну чи фарбувальну суміш так, щоб наступні квадрати розміщувалися точно над попередніми. Аналогічно фарбують залишок волосся виділеної зони. Установлюють час витримування. Після знебарвлення ці ділянки фарбують в обраний колір, наприклад червоний. Волосся миють, висушують і випрямляють, використовуючи спеціальні косметичні засоби.


Варто відзначити, що новомодну і оригінальну техніку придумало креативне агентство X-presion — саме вони закріпили за собою статус творців цієї техніки.

Яскраве коріння
 – контрастне фарбування тільки прикореневої зони.



Яскраві коріння — антипод забарвлених кінчиків. Пасма по всій довжині залишаються незачепленими, майстер фарбує тільки прикореневу зону.



Радіальний метод фарбування.
 Використання радіальних проділів допомагає досягти незвичайного зорового ефекту та гри кольорів. Волосся тім’яної зони відділяють від потиличної та скроневих, тонують обраним відтінком і закривають фольгою.

Починаючи від маківки, волосся тім’яної зони розділяють радіальними проділами на відстані 1,5-2 см один від одного. Волосся відділених пасом фарбують із чергуванням кольорів .


 


 

Техніка завитого волосся.

Процес колорування за цією технікою предбачає нанесення різних за тоном барвників уздовж пасом волосся: перше пасмо — біля коренів світліше, до кінців темніше, друге — навпаки. Потім відділяють тонкі пасма, закручують їх у завиток і фіксують затискачами.

Завитки різних ярусів розмішують один на одному, що посилює колір на кінцях пасом і створює ефект його глибини .






Мелірування



Пасма волосся різної ширини (чим тонше, тим натуральніше образ) забарвлюються по всій довжині. Фарбування відбувається в два етапи: спочатку освітлюють волосся, потім тонують для одержання бажаного відтінку. 
















Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...