субота, 2 квітня 2022 р.

30 ГРУПА 02.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: ОВОЛОДІННЯ ПРОГРЕСИВНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ ХІМІЧНОЇ ЗАВИВКИ ВОЛОССЯ .

  ОВОЛОДІННЯ ПРОГРЕСИВНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ ХІМІЧНОЇ ЗАВИВКИ ВОЛОССЯ

Всесвітньо відома хімічна завивка волосся (або так звана «Хімія») є найкращим способом для отримання шикарних і об’ємних кучериків на довгий час.Багато людей народжуються з кучерявими волоссям, але такими кучериками можуть похвалитися далеко не всі люди. Для досягнення бажаного результату багатьом доводиться застосовувати різні завивки і різного роду косметичні секрети. 


Стандартна хімічна завивка волосся різної довжини побудована на використанні спеціалізованих реагентів, які тимчасово знижують пружність волосків, щоб допомогти прийняти волоссю кучерявий вигляд. Обсяг кучерики буде визначений розміром бігуді. На наступному кроці волосся фіксуються різними лаками і спеціалізованими препаратами, надійно фіксуючи хімічну завивку волосся.



Беззаперечна перевага короткого волосся полягає в тому, що на таких локонах можна застосувати хімічну завивку і биозавивку. Зараз Ви можете піти практично в будь-сучасний салон краси і зробити собі завивку волосся. Щоб уникнути незручних ситуацій, скоротити свій час і не зіпсувати волосся, почитайте спочатку відгуки клієнтів, щоб скористатися послугами кваліфікованого майстра. Розкажіть майстру який ефект Ви хотіли б отримати, можливо Вам буде запропоновано кращий варіант або Вам покажуть варіанти фотографій хімічної завивки волосся до і після процедури.



Які види хімічної завивки бувають?

Біо-завивка волосся

Даний вид завивки є найбільш нешкідливим для Ваших волосся. Використовувані препарати не містять у своєму складі таких шкідливих препаратів: тиогликолевой кислоти, пероксид водню та аммиакосодержащие речовини. Всі використовувані препарати містять натуральні добавки, не завдаючи шкоди волоссю.


Ваші локони набувають натуральний і здоровий зовнішній вигляд, при цьому Ви можете застосувати і інші процедури такі як: фарбування, мелірування і ламінування волосся.

Карвінг завивка

Це найбільш легкий вид хімічної завивки, дозволяє утримувати Ваші кучері протягом 1-2 місяці, потім волоски починають мимовільно розкручуватися, приймаючи первісний вигляд. Така завивка надає прикореневій обсяг, при це волосся залишаються чистими і здоровими.


Карвінг – це довгочасна укладка волосся, яку часто плутають з біозавивкою через делікатну дію. Засіб, яким обробляються пасма під час процедури, не проникає всередину стрижнів, а рівномірно розподіляється по їхній поверхні, фіксуючи локони та надаючи їм стійкості. Карвінг відмінно підходить для тонкого легкого волосся, яке потребує пишності та об’ємної форми, особливо майстри рекомендують цю процедуру тим, в кого стрижки на кшталт подовженого бобу, а також власницям волосся середньої довжини.

Плюси: 

  • М’яка процедура.
  • Природний вигляд локонів.
  • Можна робити на різну довжину.
  • Можна проводити регулярну корекцію у випадку необхідності.

Мінуси:

  • Важко добитися пружних локонів.
  • Волосся зберігає на собі неприємний запах.
  • Необхідно регулярно робити укладку, аби уникнути розкручування завитків.
  • Результати процедури на товстому, фарбованому та мелірованому волоссі можуть виявитись неочікуваними.
  •  Щоб зробити карвінг завивку необхідний досвідчений майстер, який пройшов спеціальну підготовку.
Перманентна завивка волосся

Є найбільш поширеним видом хімічної завивки волосся, при цьому Ваше волосся приймає необхідну форму протягом декількох місяців.


Багато жінок з досить рідкісним волоссям обирають саме цей вид завивки, так як він створює додатковий обсяг Вашій зачісці.

Кислотна хімічна завивка волосся

Кислотна завивка чудово підійде для короткого волосся. На такому волоссі завивка зможе протриматися до шести місяців.


На коротке волосся кислотна хімічна завивка може робитися спіральними, великими і дрібними кучериками.

Американська завивка волосся

Ця завивка ідеально підходить для волосся середньої довжини. Відмінність американської завивки від інших типів у тому, що з неї використовуються спеціальні складні конструкції з бігудей «Olivia Garden».



Плюси і мінуси

Подивившись фото і ознайомившись з варіантами хімії, мимоволі виникає бажання відтворити її на своїй шевелюрі. Але перед цим необхідно дізнатися сильні і слабкі сторони кожного з методів хімічної завивки .
Переваги це чудовий обсяг і візуальна густота для рідкого і тонкого волосся; 
укладання виконується швидко і без особливих зусиль; 
різноманіття варіантів укладання, що підходять для свята і звичайного дня; довготривалість укладання;
грайливі локони освіжають будь-яку зачіску.
Недоліки це можлива непереносимість хімічних препаратів;
ослаблення структури волосся, ламкість, втрата блиску, посічені кінчики; сухість шкірного покриву голови.



Переваги методу

Хімія також дуже корисна для жирного або комбінованого типу волосся (жирні біля коріння і сухі по всій довжині волосся) за рахунок складу, який наноситься перукарем під час процедури, в більшості випадків прикоренева зона голови після завивки виділяє менше шкірного сала, за рахунок чого зачіска виглядає завжди свіжою і доглянутою. Інші переваги:

  • Якщо у вас дуже рідкісні і тонке волосся, хімія дозволить зробити їх товщі, одночасно надаючи зачісці легкості і легкості (візуально вони стають об'ємними і густими).
  • Збільшується прикореневій обсяг.
  • Не потрібно витрачати час на щоденне миття.
  • Волосся зберігає довго свій свіжий вигляд.
  • Локони виглядають впорядковано, а не стирчать в різні боки.
  • Можливість створення великих або дрібних локонів.
  • Після завивки ваша зачіска тримається від трьох до шести місяців.
  • Ваша стрижка має структурований і доглянутий вигляд.

Недоліки та зауваження

Помилково вважати, що хімію волосся роблять тільки жінки з прямим волоссям різної довжини. На практиці майстри салонів краси стверджують, що велика кількість жінок, які мають кучеряве волосся, незадоволені тим, в який бік вони крутяться або пушаться під час вологої погоди. У цій ситуації жінки з кучерявим волоссям можуть також використовувати цю процедуру: змінюючи напрямок своїх локонів, вибираючи діаметр волнистости і т. Д. Найпоширеніші мінуси:

  • Неприємний запах, який може з'явитися після процедури (не варто переживати з цього приводу, запах проходить протягом декількох днів).
  • Якщо волосся дуже пористі, густі або важкі, ефект від процедури може бути дуже недовгим (все-таки ця процедура була придумана для тонких і неживих локонів).
  • Забороняється робити хімію під час вагітності та лактації.
  • Не варто робити цю процедуру під час менструального циклу, так як результат може не закріпитися, і ефект від процедури виявиться нульовим.
  • Після процедури під час першого миття голови може бути посилене випадіння волосся, якого не варто боятися, в подальшому миття це не повинно повторитися, якщо ваш майстер слідував всіма пунктами правильної хімічної завивки.
  • Дана процедура на деякі типи волосся може вплинути негативно за рахунок проникнення складу глибоко в структуру волосся, тому для збереження густоти волосся потрібно запастися засобами для догляду за пошкодженими пасмами.
  • Якщо ви любите користуватися маслами, для продовження ефекту завивки краще на перших порах їх виключити або ж використовувати тільки на кінчики пасом.
  • Як доглядати за волоссям після хім. завивки
 Після хімічної процедури стрижень волосини пошкоджується. Щоб відновити здоров’я локонів і не допустити їх ламкості і сухості, слід дотримуватися особливого догляду: Перші кілька днів після процедури не заплітати і не стягувати локони іншим способом. Не застосовувати препарат Термоприлад після процедури. Забути про гребінці з металевими зубами. Для миття голови використовувати спеціальні м’які шампуні. Використовувати термозахисні кошти перед застосуванням приладів з гарячою температурою. Не застосовувати препарат розгладжують кошти для волосся. Не створювати зачіски, що вимагають начісування. Уберегти локони від ультрафіолету. Чи не лягати спати з мокрою головою, щоб не пошкодити форму кучерів. Чи не вичавлювати волосся після миття голови. Досить просто промокнути їх рушником. Регулярно підстригати кінці. Забезпечити повноцінний догляд за волоссям: після кожного миття голови використовувати кондиціонер або бальзам, 2 рази на тиждень наносити відновлюють маски, не забувати про незмивні масла і зволожуючі креми. Для підтримки гладкості волосся обполіскувати їх трав’яними розчинами і робити масляні маски (кокосові, мигдальні, виноградних кісточок, Аргана). Приймати вітамінні комплекси, що містять риб’ячий жир і вітаміни групи В. Розчісувати волосся рідше звичайного. Бажано відмовитися від фарбування і знебарвлення волосся.



Як укласти волосся з хімічною завивкою

Сучасна хімічна завивка є унікальною технологію, завдяки якій будь-яка дівчина без проблем може змінити свій зовнішній вигляд. Але на цьому все не закінчується – локони в будь-якому випадку потребують укладання. Після завивки процес укладання не буде займати занадто багато часу. На неї піде максимум 10 хвилин. Але це вірно тільки для звичайних нескладних зачісок, на кшталт «творчого безладу». Креативні види укладок,  зажадають набагато більше часу, яке залежить від передбачуваної складності зачіски. В обох випадках голова попередньо миється зволожуючим шампунем. Для легкого розчісування наноситься кондиціонер, і вся маса волосся прочісується гребенем з рідкими зубцями. Починати слід з кінчиків, позначивши спочатку лінію проділу. Після цього можна наносити засіб для, бажано з вітамінами і доглядають компонентами в складі. Якщо дозволяє час, кучері можна висушити природним шляхом. Якщо ж передбачається використання фена, сушити пасма найкраще нахиливши голову вперед – це додасть їм необхідний обсяг. 


Хімічна завивка є основою під зачіску. З нею укладання буде триматися набагато довше. Щоб спростити процес укладання волосся після хімічної завивки, необхідно дотримуватись деяких правил, тоді ваша зачіска стане прикладом для наслідування.


Інструкція


1.     Потерпіти перші два дні після хімічної завивки і постарайтеся не мити голову, не сушити волосся феном, чи не збирати їх в хвіст і не накручувати на бігуді. Тільки в цьому випадку ваші локони вийдуть красивими і не розійдуться, перетворюючись в пух.

 2.    Сушити волосся після хімії бажано природним шляхом, розчісувати їх треба, використовуючи велику гребінець, не витягуючи вниз. волосся після завивки вимагають більш ретельного догляду. Обов`язково користуйтеся кондиціонером після миття волосся, а шампунь підбирайте правильно, попередньо проконсультувавшись зі знаючим фахівцем.

 3.    Щоб вид вашого волосся був неперевершеним, користуйтеся легким гелем для створення ефекту мокрого волосся, спреєм для природної укладання, блиском для сяйва або воском для виділення пасом.

 4.   Зробивши хімічну завивку, доведеться регулярно відновлювати, живити і зволожувати волосся. Для цього підійдуть різні маски. Наприклад, маска, що складається з п`яти компонентів: візьміть столову ложку майонезу, меду, коньяку і реп`яхової або касторової олії. Змішайте все це, додавши жовток, і нанесіть на шкіру голови мінімум на годину. Ефект не забариться.

 5.   Не забарвлює волосся відразу після процедури, зачекайте хоча б 3 дні. Віддавайте перевагу фарбам, що володіє м`яким ефектом.

 6.    Щоб приборкати вранці скуйовджене волосся, треба нанести пінку для укладання на вологе вимите волосся, після чого розчесати їх, стиснувши руками. Сформуйте завитки в волоссі, і дайте їм просохнути. Потім треба взяти в руки гель-віск, злегка зігріти і розподілити в долонях. Стисніть локони долонями, намагаючись втерти гель-віск по всій довжині волосся. В результаті отримаєте хвилясті волосся. Мити голову на наступний ранок необов`язково, краще просто розчесати волосся гребінцем з великими зубами і втерти трохи гелю. 

7.    Не користуйтеся дешевими засобами по догляду за волоссям, пам`ятайте: ваші волосся - важлива складова вашої краси на довгі роки .


Різноманітність накруток при виконанні хімічної завивки

Класичне розташування коклюшок




Вертикальна накрутка волосся





Накручування волосся в шахматному порядку



Спірально шахматна укладка бігудів



Накручування на спіральні коклюшки



Накручування на вагери



Хімічна завивка на велаформи




Накручування на бігуді спеціальної конусної форми



Кругова накрутка волосся













Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...