середу, 20 квітня 2022 р.

30 ГРУПА 20.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання інноваційних елементів зачіски з дотриманням технологічної послідовності .

 Виконання інноваційних елементів зачіски  з дотриманням технологічної послідовності .


Після того, як волосся вимите, підстрижене, пофарбоване, виконана хімічна завивка або навпаки — волосся випрямлене, за допомогою укладання йому надається завершальна форма та вигляд.

Перукарська практика на потребу сучасних стилів зачісок пропонує широкий вибір варіантів укладання волосся. Можна сушити волосся під ковпаком сушарки або скористатися феном, надати волоссю нового вигляду спеціальним термоінструментом або викласти його вручну тільки пальцями. Буває достатнім застосувати одну з відомих технік укладання волосся, але частіше перукар користується декількома прийомами і, комбінуючи їх у роботі, втілює модні тенденції у створенні зачісок.

Волосся укладають, надаючи йому потрібної форми, створюючи обрану зачіску, з урахуванням певних елементів.

                                    Елементи зачісок
З поняттям  «проділ» знайомляться при вивченні зон волосяного покриву. В укладанні волосся проділ відіграє роль елемента зачіски. У зачісках застосовуються також напівпроділи, які відрізняються від проділів довжиною.



Хвиля - частина зачіски, де волосся має плавний згин І обмежене двома лініями — кронами.  Існують хвилі низькі, широкі, глибокі, пласкі Залежно від положення волосся відносно обличчя розрізняють лицьові та зворотні хвилі Лицьові хвилі направлені на обличчя своєю виступаючою дугою, зворотні йдуть від обличчя . Розрізняють також косі, прямі, поперечні хвилі.



Крон — найвища частина хвилі, місце згину волосся, де воно змінює свій напрямок на зворотний І відділяє одну хвилю від іншої. Крони бувають високі та низькі, гострі (тонкі) та тупі (товсті).




Чілка, як і проділ, є важливим елементом зачіски. Змінюючи форму чілки, впливають на сприйняття зачіски загалом. Чілки розрізняють за густотою волосся, довжиною, методом стрижки, формою окантування, способом пофарбування. Чілка може бути яскраво виявленою або входити до основної маси волосся тім’яної зони. Зовнішній вигляд чілки можна змінити, виконавши укладання окремих пасом волосся, завитків або локонів. Окремим елементом та основою зачіски вважають завите волосся.



Локон — пасмо волосся, завите в трубочку та викладене у формі спіралі.  Локони можуть бути закручені вгору або вниз. Розрізняють локони горизонтальні, вертикальні, косі, спускні.




Схеми виконання



Буклі — тупіроване, вичесане та викладене в тугі валики волосся .





Технологія формування
  1. На чисте волосся нанести пінку або мус для укладання.
  2. Потім плойкою накрутити локони. Їх можна зробити широкими або дрібними, в залежності від того, наскільки великі ви хочете отримати згодом буклі.
  3. У кореня на кожного пасма закріпити маленькі гумки.
  4. Утворені після цього хвостики трохи начесати.
  5. Кожен хвостик потрібно розділити на кілька пасом, розгладити гребінцем. Потім закриття локони «трубочкою» і закріпити невидимкою біля основи, бажано з двох сторін.
  6. Викладати такі буклі можна в будь-якому порядку, в залежності від форми, яку хочеться отримати в результаті.
  7. Важливим моментом є охайність в формування буклів. Вони повинні бути чіткими і гладкими. Можна додати легковажності зачіски за допомогою додаткових елементів. Але самі буклі не терплять неточностей.

Валик — начесане та викладене у вигляді валика по крайовій лінії росту волосся.




Бублик — це чудовий помічник при створенні стильної і гарної зачіски. Він може використовуватися на короткому, середньому і довгому волоссі,допомагаючи жінкам зробити швидку і цікаву укладку.
 З таким аксесуаром можна сміливо експериментувати, підбираючи зачіски на кожен день роботи або вечірки. 




Схеми виконання






Щоб зробити зачіску з бубликом , зберіть волосся у потрібному вам місці гумкою. Простягніть кінчик хвостика в центр пончика, а після розподіліть кінці локонів рівномірно по основі. Після, рухами, які більше нагадують вивертання пончика навиворіт, починайте закручувати волосся всередину, просуваючись при цьому до шкіри голови. В кінці закріпіть результат шпильками. Щоб образ з таким пучком вийшов дійсно красивим, не бійтеся декорувати результат. Приміром, чудово тут працюватиме стильна хустка, шпилька тощо. І не забувайте про незаперечне достоїнство такої цікавої зачіски — створюється вона буквально за 10-15 хвилин .

Завиток — частина локона в один оберт пасма навколо форми або кінець пасма, завитий кільцем.



Схеми виконання




Рельєф — пасма волосся, розділені борознами.



Ці розкішні зачіски виконані за допомогою сіточки-косинки .

Цей виріб багатофункціональний, простий в використанні, естетичний і коштує дешево . Його можна використовувати на волоссі будь-якої довжини, надаючи їм обсяг і незвичайні форми. До речі, такі «косинки» виконуються з відмінно тягнучого поліестеру. Плетіння дуже тонке, і якщо підібрати девайс під колір пасом, то він буде фактично непримітним.

                                      Схеми виконання


 Технологія формування зачіски .
  1. На чисте волосся нанести пінку або мус для укладання.
  2. Потім за допомогою щипців "гофре" проробити волосся по всій довжині. поділити волосся на пасма,де у нас буде композиційний центр і закріпити гумкою. Їх можна зробити декілька, в залежності від задуманого результату.
  3. Кожен хвіст (якщо їх декілька) поділити на пасма
  4. У кореня  кожного пасма закріпити сітки.
  5. Утворені після цього невеликі пасма добре начесати.
  6. Кожне пасмо після начесування пригладити щіточкою і заправити в сіточку і закріпити сіткуневидимкою біля основи.
  7. Викладати пасма всіточках можна в будь-якому порядку, в залежності від форми, яку хочеться отримати в результаті.
  8. Важливим моментом є охайність в формування таких пасом. Вони повинні створювати гарний малюнок, тому бажано добре продумати, але якщо вам не сподобалось, як виклалась зачіска можна її переробити.

Класичне плетіння «колосок» не виходить з моди  вже декілька років підряд. Головна превага такого укладання полягає в тому, що  виглядати модно і стильно може дозволити собі кожна жінка — достатньо лише навчитися
 робити це плетіння.














Немає коментарів:

Дописати коментар

30 ГРУПА 27.04.2022р.ТЕМА УРОКУ: Виконання зачіски "Грецька коса" .

  Виконання зачіски "Грецька коса" Щоб прикувати до себе захоплені чоловічі, так і жіночі погляди, і відчути себе на вершині Олімп...